Facebook groepen

1. Facebookgroep Stichting Hersenschudding – PCS

In 2013 heb ik een besloten lotgenoten groep op Facebook opgezet, speciaal voor mensen met hersenschudding/whiplash. Deze groep groeide uit naar 500 leden is nu een geheime groep met mensen die langer dan 1 jaar een hersenschudding/whiplash/pcs hebben. Inmiddels vallen deze groepen onder Stichting Hersenschudding.

Deze groep kan soms confronterend zijn voor mensen die net hersenschudding klachten hebben, daarom wil ik benadrukken dat veel mensen gelukkig wel herstellen! Sommige mensen verlaten de groep ook weer omdat ze toch weer verbetering ervaren.

Mocht je ook al langer last hebben van hersenschudding klachten, meld je dan aan bij groep 2 (zie hieronder de instructies). De beheerders sturen je een bericht en daarin kun je aangeven dat je liever in groep 1 wilt.

Om in groep 1 te komen, is het nodig om eerst vrienden met elkaar te worden op Facebook. De beheerder zal je vragen om je eerst toe te voegen als vriend. Daarna kan de beheerder je toelaten in de geheime groep. Mocht je het fijn vinden om na de toelating het vriendschapsverzoek weer op te heffen, is dat natuurlijk geen probleem!

Helaas is er geen andere manier ūüôā maar tot nu toe werkt het goed voor iedereen.

2. Facebookgroep Stichting Hersenschudding – PCS 2

Heb je redelijk recent een hersenschudding opgelopen dan kun je je aanmelden voor Hersenschudding – PCS groep 2. Deze groep is ‘besloten’ wat¬†betekent dat je vrienden je berichten niet kunnen lezen die je schrijft.¬†Doel is vooral om elkaar te helpen in persoonlijke situaties en we zijn geen medisch specialist, maar allemaal lotgenoten en ervaringsdeskundigen.

Heb je je aangemeld maar krijg je geen toegang? Houd je 'berichtverzoeken' op Facebook in de gaten want als we geen vrienden zijn, komt een bericht van mij in je 'geheime inbox'. Lees hier hoe dat werkt :)
3. Facebookgroep Stichting Hersenschudding – PCS Belgi√ę

Het beheer van deze groep ligt in handen van onze ‘buren’ uit Belgi√ę en Stichting Hersenschudding. De zorg verschilt net in Nederland met die van ons buurland, daarom is deze groep ook opgezet. Mocht je als Belgische lotgenoot behoefte hebben aan lidmaatschap van beide groepen, ben je ook van harte welkom!

4. Stichting Hersenschudding – PCS Groep Jongeren

Er is een speciale groep met lotgenoten van 15 -30 jaar. Vooral bedoeld voor scholieren en studenten. Meld je aan via deze link:
https://www.facebook.com/groups/586998681748297/


Luister hier naar ons interview van Zorgradio RAZO Delft over de facebookgroep en onze ervaringen en tips voor een #hersenschudding!

Kijk voor een overzicht op de lotgenotenpagina van Stichting Hersenschudding, zoals speciale groepen voor mensen met overprikkeling en Engelstalige lotgenoten groepen.


3. Lotgenoten blogs

  • Judith Bootsman¬†vertelt over haar ervaringen met het postcommotioneel syndroom en PTSS.
  • Whiplash in de praktijk¬†Verena schrijft over haar persoonlijke ervaringen met whiplash.
  • Weerhandig¬†Siemon Vroom kreeg in 2007 een beroerte. Sindsdien is hij half gehandicapt en heeft hij last van afasie.
  • Happy, hip en…hersenletsel¬†blogt over haar dagelijkse ervaringen met hersenletsel en maakt daarbij mooie en herkenbare visuele ‘klieders’.
  • NAHdenken en NAHdoen¬†blog over ervaringen met een hersenschudding
  • Lis Leeft¬†Door een ongeluk heeft Lis een hersenkneuzing opgelopen en leeft ze nu verder met de gevolgen: Niet Aangeboren Hersenletsel. Lis geeft je graag persoonlijke adviezen, herkenbare verhalen en hoopt andere (jonge) NAH-ers hier te kunnen inspireren en motiveren.
  • ¬†www.postconcussionsyndromethoughts.com¬†Engelse blog van dame die graag anoniem wil blijven maar eerlijk schrijft over haar gedachten nadat ze een postcommotioneel syndroom heeft opgelopen.
  • Myl√®n heeft geen licht traumatisch hersenletsel opgelopen door een hersenschudding, maar heeft wel goede recepten om stapsgewijs wereldgerechten op tafel te zetten:¬†http://www.nahgerechten.blogspot.com.¬†Ze schreef deze samen met haar ergotherapeut.

Disclaimer:

Iedereen die dit leest moet zich beseffen dat dit GEEN website is van medische professionals. Voor klachten is het altijd belangrijk eerst een arts in te schakelen.

Een gedachte over “Facebook groepen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s